MN News & Updates

Conclou la restauració dels rius Ucero i Abión, a Sòria

  • Atardecer en el río Ucero
  • Trabajo de recolección de datos en campo
    Elige noticia:
  1. registro
  2. registro
  3. registro
  4. registro

MN avalua experimentalment la metodologia de caracterització hidrogeomorfològica que haurà de ser aplicada en el futur a les conques espanyoles

Finalitza l'execució de les obres del projecte de restauració del riu Abión i del riu Ucero, entre El Burgo de Osma i el Cañón del Río Lobos, a Sòria. Es tracta d'un dels grans projectes que han estat impulsats pel Govern d'Espanya en el marc del Pla d'Impuls al Medi Ambient per a l'Adaptació al Canvi Climàtic (PIMA Adapta).

El projecte assaja de manera demostrativa mesures de restauració dels ecosistemes fluvials que permetin incrementar la seva resiliència ecològica i millorar l'adaptació del territori davant el canvi climàtic. Ha estat impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient d'Espanya, executat a càrrec de l'empresa pública TRAGSA, i coordinat per la Confederació Hidrogràfica del Duero.

Per a aquesta experiència s'ha comptat amb una anàlisi hidrogeomorfològica dels més de 36 quilòmetres influenciats pel projecte, desenvolupat per MN Consultors per encàrrec del Ministeri. Es tracta de diversos estudis que posseeixen en el seu conjunt un caràcter experimental, atès que han servit per aplicar per primera vegada i avaluar la metodologia de caracterització hidrogeomorfològica que haurà de ser implementada en el futur en totes les conques espanyoles intercomunitàries en aplicació de la Directiva marc de l'Aigua (Dir / 60/2000).

Amb motiu de la conclusió de les obres ha visitat la zona el secretari d'Estat de Medi Ambient del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Pablo Saavedra, acompanyat, entre d’altres autoritats, de la Delegada del Govern a Castella i Lleó, María José Salgueiro; la Subdelegada del Govern a Sòria, María José Heredia de Miguel; i la directora general de l'Aigua del Ministeri, Liana Ardiles.

X

Agentes implicados
Confederación Hidrográfica del Duero
Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente
TRAGSA
Date
January 2017
Images

Other MN News & Updates